Igre gladi

Žanr: ,

Režiser:
Glumci: , ,
Godina izdanja:
Trajanje:

U ne tako dalekoj budućnosti Sjedinjene Američke Države su doslovno nestale u oblaku dima, izmučene dugim ratom i glađu. Na njihovom se mjestu uzdiže Panem, država podijeljena na 12 okruga i glavni grad Kapitol u kojem je koncentrirana sva moć.

U znak odmazde zbog davnašnjeg ustanka, Kapitol svake godine nasumično odabire dvoje mladih predstavnika iz svakog okruga kako bi sudjelovali na Igrama gladi. Osim što su odličan alat zastrašivanja potčinjenih okruga, Igre su zabava za sve stanovnike Kapitola. Na televiziji diljem Panema prikazuje se dvadeset četvero sudionika koji su prisiljeni ubijati svoje protivnike kako bi sami opstali, a ostatak nacije dužan je pratiti Igre.

U 12. Okrugu osvanuo je tužan dan izbora natjecatelja najsurovijih igara. Kada malena Prim bude izvučena kao predstavnica rudarskog okruga, njena starija sestra, šesnaestogodišnja Katniss, javit će se dobrovoljno kako bi je zamijenila. Katniss i njezin suborac Peeta, sin pekara, suprotstavit će se predstavnicima drugih okruga, među kojima su i Karijeristi, borci daleko snažniji od njih, koji za taj nastup treniraju cijeli svoj život. U napetoj i nemilosrdnoj borbi samo je jedan pobjednik…

ZF

Uneseno u katalog: 26. travnja 2013. | by: Luko